Psychosociale therapie is inzetbaar voor problemen in de rationele-, de werk- en de persoonlijke sfeer en bij psychosomatische klachten. Dit zijn lichamelijke klachten die geen aanwijsbare medische oorzaak hebben, zoals hoofd- of buikpijn, spanning in de schouders, onderrug, nek en benen. Je kunt in mijn praktijk terecht voor hulp bij veel klachten en vragen waarvoor geen medische oorzaak is gevonden.

Relationele sfeer

Vastlopen in de relatie, echtscheidingsproblemen, problemen met de partner, familie of kind, gezins-, opvoedings-, seksualiteitsproblemen en huiselijke geweld.

Persoonlijke sfeer

Gebrek aan zelfvertrouwen, onzekerheid, stress, angst, nervositeit, depressie, levensvragen, persoonlijk inzicht en persoonlijke ontwikkeling, eenzaamheidsproblemen, emotionele verwerking van gebeurtenissen zoals o.a.; het overlijden van een dierbare, een ernstig ongeluk, een postnatale depressie, emotie eten en het niet accepteren van een chronische ziekte.

Werksfeer

Problemen met collega’s, overbelasting, onderbelasting, werkdruk, overspannenheid, burn-out of born-out (verveling op het werk), prestatiedrang, teamconflicten en faalangst.